• Phone +31 (0)50 7630740
  • mail@cstg.nl
  • Friesestraatweg 13, 9831 TB Aduard

Arrangementen


Welkom!

Wat fijn dat u geïnteresseerd bent in het werk van Countryside Tours Groningen. Dit jonge bedrijf laat u graag kennis maken met de provincie Groningen, en dan vooral met het mooie gebied ‘Westerkwartier’. In dit gebied valt van alles te beleven en we nemen u dan ook graag mee op pad. Via ons kunt u groepsreizen boeken, maar ook inspiratie opdoen voor een dag bezoek aan de provincie. Bij vragen of als u hulp nodig heeft, dan staan wij u altijd graag met raad en daad terzijde.

Elke tour die u via ons boekt, wordt voor u op maat gemaakt. Bij de Arrangementen vindt u een aantal voorbeelden, die te boeken zijn zoals gepresenteerd, maar die ook gecombineerd en aangepast kunnen worden naar uw wensen. Zo is er voor elk wat wils!

Countryside tours richt zich, zoals onze naam al doet vermoeden, vooral op het platteland en op de boerenbedrijven en de kleine dorpen in de buurt. Zo is het bij ons mogelijk om een ‘Inboerings cursus’ te doen, waarbij u kennis maakt met het werk op meerdere boerenbedrijven, want daar ligt de kracht en de geschiedenis van Groningen, bij Ons Heeren Boeren, die vroeger op de Borgen woonden.
In het prachtige Groningen kunt u op alle vlakken wat beleven. Bezoekt u bijvoorbeeld een van de vele attracties van de provincie, zoekt u de historie op in de Borgen, of wandelt u lekker rustig door een van de vele natuurgebieden. Ook voor watermensen is hier genoeg mogelijk, er kunnen boottochten gemaakt worden, maar ook meerdere watersporten kunnen hier beoefend worden. Verder kunt u ook naar het Lauwersmeer en Waddenzee gebied, om hier zeehonden te bekijken of de vele vogels in het gebied, maar ook kunt u er voor kiezen om een uitstapje over het water te maken, naar het eiland Schiermonnikoog of Borkum.

U kunt uw bezoek aan het Westerkwartier ook verrijken met een overnachting op een bijzondere locatie, denkt u hierbij aan een overnachting op de Hayema Heerd. Heerd is ook een andere naam voor borg, en op deze locatie kunt u overnachten in heuse stro iglo’s of op strobedden.

Wist u dat? De bekende universiteit van Groningen stad, De Rijks Universiteit van Groningen, is gesticht door toeristen? De eerste rector en studenten van de universiteit kwamen namelijk niet uit de provincie, of uit Nederland, maar uit Ostfriesland in Duitsland!
 

The World is a book, and those who do not travel read only a page