• Phone +31 (0)50 7630740
  • mail@cstg.nl
  • Friesestraatweg 13, 9831 TB Aduard

Boeren Arrangement

De noordelijke provincies van Nederland staan bekend om het platteland en de boeren met hun dieren. In Groningen kunt u een kijkje komen nemen bij de boer thuis en hoe het werk op verschillende bedrijven er uit ziet. Wij laten u graag zien dat de productie van melk niet plaatsvindt in de fabriek, maar op het prachtige boerenland. Een unieke kans om zo dicht bij het vuur van het boeren leven te komen!

Dag 1:
Bij aankomst in het hotel, heeft u rustig de tijd om in te checken en uw spullen naar uw kamer te brengen en u even op te frissen na de busreis. De lunch staat daarna voor u klaar en zodra u klaar bent met lunchen gaat u op pad!
De tour begint met een combinatie bezoek aan melkveehouderij Vreedenheem en Schapenhouderij A&G Kingma. Op deze bedrijven krijgt u een kleine Inboeringscursus, om kort kennis te maken met het boeren leven. Bij de melkveehouderij kunt u zien hoe er voor de koeien gezorgd wordt en dat alle stallen van alle gemakken zijn voorzien om ervoor te zorgen dat de koeien het zo comfortabel mogelijk hebben. Er zijn speciale koe-bedden en massageborstels waar de koeien zich aan kunnen borstelen. Deze zijn echt favoriet!
 
Ook kunt u meekijken tijdens het melken met de melkrobots, tijdens een korte presentatie vooraf wordt alles eerst uitgelegd en daarna gaat u het in praktijk bekijken. Voor u verder gaat naar de schapenhouderij, ontvangt u ook nog een echte Koe-goodie!
Op de schapenhouderij is het met name tussen februari en mei erg druk, aangezien dan alle lammetjes geboren worden. Op een van de bedrijven die u bezoekt, staat er koffie klaar met echt warme Groningse Poffert, dit is een warm gebak uit de regio.
Aan het eind van de dag wordt u weer terug gebracht naar het hotel, waar u zich kunt omkleden voor het diner. Na of tijdens het diner is er de mogelijkheid voor een avondprogramma.

Dag 2:
Deze dag begint, na het ontbijt,  met een tour op de struisvogelhouderij, waar u een rondleiding krijgt en de struisvogels en alpaca’s van dichtbij kunt bekijken. Als u uitgekeken bent op de struisvogelboerderij, brengt de bus u terug naar het hotel voor de lunch. Na de lunch vervolgt de tour naar de Natuurboerderij Lammerburen. Op de Natuurboerderij krijgt u een presentatie over het mooie en unieke natuurgebied Middag – Humsterland en de flora en fauna die kenmerkend zijn voor dit gebied. Hier kunt u ook een wandeling maken door het prachtige landschap. Voor het diner brengt de bus u terug naar Hotel Aduard, waar u geniet van een heerlijke maaltijd, die volledig is bereid met producten uit de regio. In de avond heeft u de keuze om in het hotel te blijven, of om mee terug te gaan naar Natuurboerderij Lammerburen voor een uilenwandeling in het natuurgebied. Na de wandeling wordt u terug gebracht naar het hotel.

Dag 3:
Na het ontbijt begint de dag met een bezoek aan het kerkje Harkema in Oldehove, dat ook weer midden in het natuurgebied Middag – Humsterland ligt. Het kerkje is een kopie van het oude klooster van Aduard, u maakt hier kennis met een stuk geschiedenis van de omgeving, maar u heeft ook de mogelijkheid om een wandeling te maken door de prachtige siertuin die rondom het kerkje ligt, of om rustig een kopje koffie of thee te drinken in het Theehuis. Aan het eind van de ochtend wordt u terug gebracht naar het hotel voor de lunch.
In de middag brengt u een bezoek aan Fruitteeltbedrijf Oudebosch, waar u van alles leert over verschillende fruitsoorten en hoe deze gekweekt en ook verwerkt worden. De fruitsoorten worden hier los verkocht, maar ook verwerkt tot vruchtensappen, dit proces kunt u ook bekijken op het bedrijf. Tijdens uw bezoek maakt u ook een ritje in een fruittreintje, dit treintje bestaat uit een kleine tractor, waar meerder fruitkistkarretjes achter gehangen worden. Om de middag compleet te maken, is er koffie met verse fruittaart. Aan het eind van de middag wordt u terug gebracht naar het hotel, waar u zich even kunt opfrissen voor het diner. De rest van de avond is vrij indeelbaar, met een avondprogramma, of een drankje aan de bar, in de serre of op het terras. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de rust van uw hotelkamer op te zoeken.

Dag 4:
De laatste dag is alweer aangebroken! Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en de koffers weer in de bus te gooien. Tegenover het hotel zit een boerengolfbaan. Hier staat ’s ochtends nog een potje boerengolf voor u klaar, het lijkt op gewoon golfen, maar dat is het niet! De clubs zijn stokken met een houten klompje aan het eind, hiermee moet u proberen met zo min mogelijk slagen, de bal te ‘putten’ in dit geval te ‘emmeren’ aangezien de hole een ingegraven emmer is. In totaal zijn er 10 holes, en het kan zomaar zijn, aangezien u in een weiland speelt, dat er ineens een paar schapen of koeien mee willen spelen. Voor boerengolf is het verstandig om stevige schoenen of bij drassig gras zelfs laarzen te dragen. Tijdens het golven ontvangt u een kopje koffie en na het golven is er lunch in het hotel, voor u weer aan de terug weg begint.
 
 

The World is a book, and those who do not travel read only a page