• Phone +31 (0)50 7630740
  • mail@cstg.nl
  • Friesestraatweg 13, 9831 TB Aduard

Buiten Groningen Arrangement


Er gaat natuurlijk niets boven Groningen! Maar ook buiten de provincie heeft Nederland veel mooie en bekende attracties om te bezoeken. Denk hierbij aan andere mooie steden zoals Amsterdam, Gouda of Den Haag. Of de grote trekpleisters zoals de Keukenhof en Kinderdijk, Ook voor Kunstliefhebbers valt er in Nederland genoeg te zien, bezoek bijvoorbeeld het Rijks Museum, het Stedelijk Museum of het Kröller Muller Museum.

Dag 1:
In de ochtend komt u aan bij het hotel in Aduard, na de check in heeft u de tijd om uw spullen op te ruimen en u even op te frissen. Daarna wordt u met de bus naar de stad Groningen gebracht, waar de tour begint in het stripmuseum of het Groninger museum, hierin heeft u keuze. In het museum is er de mogelijkheid om een kopje koffie met wat lekkers te eten. Na het museumbezoek, maakt u kennis met de stad Groningen tijdens een rondvaart op de Groningse grachten. Daarna is het tijd voor de lunch op de Grote Markt, daarna kunt u de Martini toren beklimmen en de Martinikerk bekijken. De rest van de middag heeft u vrij om rustig te winkelen of om ergens een drankje te gaan drinken. Aan het eind van de middag wordt u terug gebracht naar het hotel, daar heeft u even tijd om u op te frissen en om te kleden voor de avond. Het diner wordt in het hotel voor u gemaakt, na het avond eten kunt u uw geluk beproeven in het Holland Casino.

Dag 2:
Deze dag start vroeg! Het ontbijt staat op tijd voor u klaar, na het ontbijt is het tijd voor goede wandelschoenen, want dan brengt de bus u naar het Keukenhof. De Keukenhof is het bekendste bloemen spektakel van Nederland! Op ruim 200 hectare grond vindt u allemaal verschillende bloemen en planten. Het thema van 2017 is Nederlandse kunst, het werk of de stijl van meerder Nederlandse kunstenaars zit verwerkt in de bloemenformaties. Als u toe bent aan een pauze, dan zijn er meerdere cafés en theehuizen aanwezig op het terrein, waar u een hapje of drankje kunt halen. Ook is er de mogelijkheid om de Keukenhof te bekijken vanaf een fluisterbootje, dit zijn heel stille motorbootjes, die u vanaf het water een prachtig uitzicht verschaffen op de bloemen pracht en praal.
Laat in de middag wordt u terug gebracht naar het hotel, waar u zich kunt opfrissen voor het diner. Tijdens of na het diner is er een avondprogramma naar keuze.

Dag 3:
Ook deze dag staat er weer vroeg een ontbijt voor u klaar, vandaag brengt de bus u naar Amsterdam. Het bezoek aan de hoofdstad begint in het Rijks Museum, waar u al Neerlands Grootmeesters kunt bekijken, waaronder natuurlijk de bekende Nachtwacht van Rembrandt, maar ook werken van Vincent van Gogh. Voor de lunch of een kopje koffie, kunt u terecht in een van de gelegenheden in het Rijks Museum zelf, ook in de omgeving zitten veel restaurantjes, u heeft dus keuze genoeg! Vergeet niet een leuke foto te maken bij het IAmsterdam dat vlak buiten het Rijks Museum staat.
De middag begint op het water, met een Grachten Rondvaart langs 100 highlights in Amsterdam, na de rondvaart heeft u de mogelijkheid om Amsterdam zelf te verkennen. Aan het eind van de middag brengt de bus u weer terug naar het hotel, waar u kunt genieten van het diner en daarna is de avond voor uzelf.

Dag 4:
De laatste dag is alweer aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en de koffers weer in de bus te gooien. Vandaag staat nog een van de grootste kenmerken van Nederland op de planning, namelijk Kinderdijk. Op Kinderdijk kunt u rondkijken in het museum, is er een informatiefilm en kunt u een mooie wandeling langs de molens maken. Ook kunt u in een aantal molens kijken, waar nog meer uitgelegd wordt over de functies en het gebruik van de molens. Na dit bezoek is het tijd voor de lunch, hierbij heeft u de keuze uit een pannenkoeken lunch of een 3 – gangen lunch. Na de lunch zal de bus u weer naar huis brengen.
 

The World is a book, and those who do not travel read only a page