• Phone +31 (0)50 7630740
  • mail@cstg.nl
  • Friesestraatweg 13, 9831 TB Aduard

Natuur Arrangement


Rust en ruimte zijn twee kernwoorden voor de provincie Groningen, voor iedereen die de hectiek van de stad even wil ontvluchten om volledig te onthaasten. Tijdens deze meerdaagse tour maakt u kennis met de mooie omgeving rondom Aduard en de stad Groningen.

Dag 1:
In de ochtend komt u aan bij Hotel Aduard, hier krijgt u een kamer en heeft u even de tijd om uw spullen op te ruimen. Alle hotelkamers bieden een weids uitzicht over de omgeving, dus u waant zich meteen midden in de natuur, maar wel met alle luxe en gemakken die u zich maar kunt wensen. Na een prettige lunch begint de tour op de struisvogelhouderij, waar u een rondleiding krijgt en de struisvogels en alpaca’s van dichtbij kunt bekijken. Na een kopje koffie vervolgt de tour naar de Natuurboerderij Lammerburen. Op de Natuurboerderij krijgt u een presentatie over het mooie en unieke natuurgebied Middag – Humsterland en de flora en fauna die kenmerkend zijn voor dit gebied. Hier kunt u ook een wandeling maken door het prachtige landschap. Voor het diner brengt de bus u terug naar Hotel Aduard, waar u geniet van een heerlijke maaltijd, die volledig is bereid met producten uit de regio. In de avond heeft u de keuze om in het hotel te blijven, of om mee terug te gaan naar Natuurboerderij Lammerburen voor een uilenwandeling in het natuurgebied.
 
Dag 2:
De dag begint met een rustig ontbijt in het hotel, tijdens het ontbijt kunt u genieten van het uitzicht rondom het hotel. Na het ontbijt nemen wij u mee naar de Hortus Botanicus in Haren. In de Hortus vindt u meerdere botanische tuinen, elk met een eigen thema, meestal is dit thema een land of regio waar bepaalde planten en bloemen voorkomen. Hier verblijft u de gehele dag, want er is genoeg te zien op de 20 hectare die het park rijk is. In de tuinen vindt u ook een aantal theehuizen, waar u rustig van de lunch of een hapje of een drankje tussendoor kunt genieten. Aan het eind van de middag wordt u terug gebracht naar het hotel, waar u zich even kunt opfrissen voor het diner. Na het diner wordt er een avondprogramma verzorgt door het hotel, het avondprogramma kan bij aanvraag van de tour uitgekozen worden, enkele mogelijkheden zijn: live muziek, een bingo, een quiz avond, een spelletjes avond of iets volledig anders! In overleg kunnen wij veel voor u regelen.
 
Dag 3:
Na het ontbijt, begint de dag met een combinatie bezoek aan melkveehouderij Vreedenheem en Schapenhouderij A&G Kingma. Op deze bedrijven krijgt een kleine Inboeringscursus, om kort kennis te maken met het boeren leven. Bij de melkveehouderij kunt u zien hoe er voor de koeien gezorgd wordt en dat alle stallen van alle gemakken zijn voorzien om ervoor te zorgen dat de koeien het zo comfortabel mogelijk hebben. Er zijn speciale koe-bedden en massageborstels waar de koeien zich aan kunnen borstelen. Deze zijn echt favoriet!
Ook kunt u meekijken tijdens het melken met de melkrobots, tijdens een korte presentatie vooraf wordt alles eerst uitgelegd en daarna gaat u het in praktijk bekijken. Voor u verder gaat naar de schapenhouderij, ontvangt u ook nog een echte Koe-goodie!
Op de schapenhouderij is het met name tussen februari en mei erg druk, aangezien dan alle lammetjes geboren worden. Op een van de bedrijven die u bezoekt, staat er koffie klaar met echt warme Groningse Poffert, dit is een warm gebak uit de regio.
 
Na de veehouderijen wordt u terug gebracht naar het hotel voor de lunch, na de lunch brengt u een bezoek aan het kerkje Harkema in Oldehove, dat ook weer midden in het natuurgebied Middag – Humsterland ligt. Het kerkje is een kopie van het oude klooster van Aduard, u maakt hier kennis met een stuk geschiedenis van de omgeving, maar u heeft ook de mogelijkheid om een wandeling te maken door de prachtige siertuin die rondom het kerkje ligt, of om rustig een kopje koffie of thee te drinken in het Theehuis. Aan het eind van de middag heeft u de mogelijkheid om te genieten van het stamppot buffet dat geserveerd wordt bij het kerkje of om terug te gaan naar het hotel om daar van het diner te genieten. De dag eindigt in het hotel, waar mogelijk een avondprogramma verzorgt wordt, of waar u er voor kunt kiezen om de avond door te brengen met een drankje aan de bar, in de serre of op het terras. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de avond rustig in uw hotel kamer door te brengen.
 
Dag 4:
Op de laatste dag is het alweer tijd om de koffers te pakken. Na het ontbijt en het uitchecken, wordt u meegenomen naar het dorp Aduard, waar u een rondleiding krijgt door de Bernardushof, dit is het oude klooster van Aduard. In het museum wordt u vertelt over het oude klooster, dat in de Middeleeuwen heel Aduard besloeg. In zijn hoogtij dagen was het klooster een van de grootste kloosters van Europa.  Met de 3D app kunt een wandeling maken en daarmee het hele dorp bekijken zoals het er nu bij ligt, maar met de app kunt u ook zien hoe het dorp eruit zag in de hoogtij dagen van het klooster. Na het bezoek aan Aduard, wordt u terug gebracht naar het hotel voor de lunch. Als u wilt, kan de lunch ook elders georganiseerd worden, of kan er gezorgd worden voor lunchpakketjes voor onderweg. Dan rest er slecht nog de terugweg naar huis!
 

The World is a book, and those who do not travel read only a page