• Phone +31 (0)50 7630740
  • mail@cstg.nl
  • Friesestraatweg 13, 9831 TB Aduard

Actief


De provincie Groningen biedt u een grote verscheidenheid aan activiteiten om te doen, dit komt omdat de provincie heel divers is. Van de Waddenzee tot het platteland en daartussen liggen meerdere natuurgebieden waar u kunt wandelen of fietsen. Ook op het water valt er in Groningen genoeg te beleven, u kunt varen met een bootje of verschillende watersporten beoefenen of uitproberen. Voor de echte durf-als is er ook het activiteiten park Break – Out Grunopark of Kardinghe Groningen, waar binnen of buiten geklommen kan worden of een andere gewaagde sport beoefent kan worden.

Voor kinderen is het ook altijd leuk om het blote voeten-pad te bezoeken, heir kunt u wandelen door een natuurgebied van Staats Bosbeheer, over een pad met meerdere hindernissen en klim en speelplaatsen waar door u of de kinderen ook gespeeld kan worden. Het hele pad is zo aangelegd dat u het met blote voeten lopen kunt.

Een andere vorm van wandelen die u ook in de provincie Groningen kunt doen, is Wad lopen bij Pieterburen. Dit is leuk om te doen in combinatie met een bezoek aan de zeehonden opvang in Pieterburen. Hier worden zieke en gewonde zeehonden opgevangen uit het Wadden en Noordzee gebied. Als ze weer aangesterkt zijn en weer gezond zijn om terug te gaan, dan worden ze weer uitgezet in het wild. Met een beetje geluk komt u de gezonde dieren tegen tijdens het Wadlopen!

Boerengolf is de sport voor op het platteland! Op een mooi stuk weiland kunt u Boerengolf spelen, dit lijkt heel erg op het gewone golfspelletje, maar toch is het anders. In plaats van een metalen club, hebt u een stok met aan het eind een klompje gemaakt van hout. Met deze stok is het de bedoeling dat u een parcours aflegt en de bal met zo min mogelijk slagen probeert te ‘emmeren’, aangezien de hole aan het eind van een parcours een emmer in de grond is.

Nederlanders staan bekend om hun fietsen, ook in Groningen kunt u heerlijk met de fiets op pad. Van dorpje naar dorpje of door een van de mooie natuurgebieden, er valt hier overal wat te zien! Een aantal leuke tips zijn fietsen door het Lauwersmeer gebied, in de buurt van de Waddenzee, of langs de Wierdedorpjes die kenmerkend zijn voor het oud Groningse landschap in het Westerkwartier. In het Westerkwartier, dat een van de oudste Ommelanden van de stad Groningen is, vindt u het gebied Middag Humsterland. Middag Humsterland is het oudste cultuurlandschap van Nederland, in dit gebied kunt u ook heerlijk wandelen of fietsen of deelnemen aan een van de activiteiten die in het gebied georganiseerd worden. Voor alle grootschalige activiteiten kunt u een kijkje nemen op onze agenda en als u nieuwsgierig bent naar het Westerkwartier gebied, leest u dan hier verder over de historie.

Nederland staan ook bekend om het water, de eeuwige strijd met de zee, maar ook wateractiviteiten zoals zeilen, kitesurfen en windsurfen zijn hier erg populair en goed te doen. Zo ook in Groningen en het Westerkwartier. Mocht u het gebied willen verkennen per boot, of gewoon een middagje willen dobberen, dan kunt u terecht op het Leekstermeer of bij een van de kleine haventjes in het gebied. Het grootste water van provincie Groningen, is natuurlijk de Waddenzee. In dit gebied valt ook van alles te beleven en kunt u bijvoorbeeld water en wandelen combineren met Wadlopen. Over dit gebied en de dieren in dit gebied, vertellen wij u in het hoofdstuk natuur graag meer.
 

The World is a book, and those who do not travel read only a page