• Phone +31 (0)50 7630740
  • mail@cstg.nl
  • Friesestraatweg 13, 9831 TB Aduard

Binnen Activiteiten


Alles is mooier als de zon schijnt, maar ook in de herfst en winter in de provincie Groningen een mooie provincie om te bezoeken. Gelukkig is er dan ook genoeg te beleven op de koudere en regenachtige dagen. Buiten activiteiten lokken minder, maar er zijn ook overdekte mogelijkheden om de dag door te brengen. Denk hierbij aan de grote verscheidenheid aan musea in het gebied, overdekte speeltuinen voor kinderen, of een dagje wellness. Al lijkt het weer minder, de provincie Groningen is altijd een goed idee!


Musea:

Abel Tasman museum – Lutjegast
In dit museum komt u alles te weten over de VOC reiziger, Abel Tasman, de grote ontdekker van Tasmanië, Nieuw – Zeeland, Tonga en de Fiji Eilanden. Meneer Tasman was de eerste Europeaan die volledig om het Australische continent heen voer en onder weg alle eilanden van het gebied in kaart bracht. In Australië en Nieuw – Zeeland is de naam Tasman dan ook nog altijd bekend, ondanks zijn bekendheid over de hele wereld, is Abel Tasman in het Groningse Grootegast geboren. Daar zijn we trots op! En in dit museum kunt u dan ook de hele geschiedenis van deze beroemde Groninger ontdekken.
 

Borg & Rijtuigen museum – Nienoord, Leek
Borgen zijn typische oude Groningse Heerenhuizen die dateren uit de Gouden Eeuw, sommigen zijn zelfs nog ouder! Een van de best bewaard gebleven borgen, is toch wel landgoed Nienoord, waar vele verschillende dingen te beleven vallen. Voor een iets mindere dag, is het Borg & Rijtuig museum een goede keuze. Hier wordt verteld over het leven op, en het ontstaan van, de borgen. Ook is er nog een verzameling aan oude rijtuigen en hoe deze door de tijd heen dienst deden en ontwikkelden. Verder heeft het museum ook altijd interessante collecties om te bekijken, met thema’s die aansluiten op het leven op de borgen. Aan deze thema’s zijn ook meerdere activiteiten verbonden, zo is er altijd wat te zien en doen op Nienoord!
 

De Theefabriek - Houwerzijl
De theefabriek in Houwerzijl is het enige Thee museum in Nederland! Hier kunt u alles leren over thee, van plant tot drankje, van de verre Oriënt waar de planten gekweekt worden en groeien, tot de warme drank die over de hele wereld gedronken wordt. In dit interessante museum worden al uw vragen op thee gebied beantwoorden, maar kunt u ook bekijken hoe thee op de rest van de wereld gedronken wordt. Tijdens uw bezoek kunt u natuurlijk ook in alle rust zelf van een warm kopje thee genieten. Ideaal voor de natte en gure dagen!
 

Doe Museum – Veendam
Dit museum is geschikt voor iedereen, van jong tot oud(er)! Uw innerlijk kind komt hier wel helemaal boven. Het Doe Museum is een combinatie van een museum, waar van alles te zien valt, maar waar u ook de mogelijkheid heeft om zelf iets te creëren. Er kan gebouwd worden met lego blokken, maar ook schilderen en graffiti behoren in dit museum tot de mogelijkheden. Laat u inspireren om zelf te creëren!
 

Groninger Museum - Groningen
Het Groninger museum ligt in het Hart van de Stad Groningen, meteen tegenover het Centraal Station. De beleving van het museum begint al buiten de deuren, want het gebouw zelf is ook ontworpen als een functioneel kunststuk! In totaal bestaat het museum uit  vijf gebouwen, met meerdere exposities en stijlen. Dagelijks lopen veel mensen over en rond het museum, want dit functionele gebouw doet ook dienst als brug en is van alle kanten spectaculair. de kunstervaring begint buiten al, is te bewonderen vanaf een afstand als geheel, vanaf het water, want ook de onderkant van de brug, die zo veel mensen gebruiken, is speciaal beschildert met Delfts blauwe kunstwerken en  binnen is de ervaring compleet met de verschillende tentoonstelling die dit museum rijk is. U zult uw ogen hier uit kijken!
 

Legio museum – Grootegast
In Grootegast  vindt u het legio museum, met een legio aan Lego! Het populaire bouwsteentje staat centraal in dit museum, maar ook vindt u hier van alles over andere soorten speelgoed en hoe zich dit door de jaren heen heeft ontwikkeld. Voor jong & oud(er) is dit weer een ervaring, waar zowel beleeft als gemaakt kan worden.
 

Strip museum - Groningen
In het strip museum vindt u alle bekende striphelden terug en kunt u een kijkje nemen in de wereld van ‘graphic novels’.  Van de eerste schetsen tot stripboek, hier kunt u het hele verhaal volgen en erachter komen hoe uw favoriet getekend en ontwikkeld is door de jaren heen.
 

Vrijheidsmuseum - Grootegast
Het vrijheidsmuseum in Grootegast vertelt u alles over de bevrijding van Nederland tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Hier vindt u het verhaal van Groningen tijdens deze oorlog. Op dit moment is het museum nog in de Stad gevestigd, maar het zal naar Grootegast verhuizen.
 

Wierdenland Museum - Ezinge
Nog een bekend kenmerk van het Westerkwartier en de provincie Groningen, zijn de Wierden. Wierden zijn verhoogde heuvels, die door mensen zijn aangelegd om hun huizen en dorpen boven de zeespiegel te kunnen bouwen. In Ezinge kunt u alles vinden over het leven op de Wierden, tijdens het afgraven van een aantal wierden zijn veel oude voorwerpen gevonden. Van deze voorwerpen kunt u leren hoe mensen vroeger leefden in Groningen.
 

 


Overdekte speelplaatsen:

De Leeuwenborg – Nieuw Scheemda
De Leeuwenborg heeft veel te bieden bij mooi weer, maar ook met slechter weer kunt u hier met jong kinderen terecht. Voor kinderen tot 10 jaar is er een overdekte binnenspeelplaats. Hier kunnen de kleintjes zich heerlijk uitleven terwijl u rustig geniet van wat te drinken. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, voor hen is er een speciale hoek ingericht in het speelparadijs.
 

Monkeytown - Groningen
Monkeytown is te vinden in meerdere plaatsen in Nederland en ook in de stad Groningen! Kinderen tot 12 jaar kunnen hier klimmen, klauteren, spelen in de ballenbak of glijden van de vele glijbanen. Voor u als begeleider is de toegang gratis. Dus ook met minder goed weer kunnen de kinderen heerlijk spelen, terwijl u met een kopje koffie of thee een oogje in het zeil houdt en even de handen vrij heeft.
 

Waddenfun – Wehe den Hoorn
Waddenfun heeft voor iedereen wat! Jong en oud(er) kunnen zich hier helemaal uitleven in het indoor klimpark met drie parcours waaruit u kunt kiezen. Het eerste parcour hangt op twee meter hoogte, een stapje hoger hangt het parcour op vier meter hoogte en als u een echte durfal bent, is er ook een parcour op acht meter hoogte!  Zowel kinderen als volwassenen vinden hier alles voor hun innerlijke avonturier. Kinderen tot 10 jaar mogen alleen klimmen onder begeleiding van een begeleider die ouder is dan 16 jaar.
Voor meer ideeën kunt u ook kijken bij  ‘Groningen voor de kleinsten’.
 


Bowlen & andere binnen activiteiten:

Bowlen – Kruisweg, Marum
Bowlen is altijd gezellig om te doen, met een gezin of met een groep vrienden brengt dit spel in iedereen altijd het wedstrijdgevoel boven. De Kruisweg in Marum beschikt over zes bowlingbanen en zijn uitermate geschikt om een regenachtige middag of avond door te komen. De Kruisweg heeft ook een gezellig restaurant, dus u kunt er ook een hapje blijven eten om dit dagje weg compleet te maken.
 

Bowlen & karten – Groningen
In Groningen stad vindt u het Kardinge complex, waar u een balletje kunt gooien of er voor kunt kiezen om te gaan karten. De wedstrijdspirit is bij beide activiteiten goed te merken en of u de strijd aan bindt op de bowlingbaan of op de kartbaan, bij Kardinge zit u beide keren goed. Hier zijn ook verschillende arrangementen mogelijk om een hapje of een drankje te doen.
 

 


Wellness & zwemmen:

Zwemkasteel Nienoord – Leek
Klettert de regen buiten, maar toch toe aan een dagje water? Dan is het zwemkasteel in Nienoord een goede plek om de dag door te brengen. Nienoord staat bekend om zijn veelzijdigheid, buiten beschikt het over een groot speelterrein en ook over het rijtuigen en borg museum, maar ook het zwemkasteel! Zo is Nienoord van alle markten thuis. Het zwemkasteel beschikt over meerdere baden, zo is er een subtropisch gedeelte met glijbaan, een whirlpool, speciaal peuterbad, maar ook een 25 meter bad om rustig baantjes te kunnen trekken.
 

Fontana Resort – Bad Nieuweschans
In het Fontana resort kunt u een dagje volledig tot rust komen. Met meerder thermaal baden, sauna’s en stoombaden kunt u lekker warm genieten van een dagje rust. Ook heeft u de keuze uit meerdere ontspannende massages of lichaamsbehandelingen. Het resort is het oudste resort van Nederland en beschikt over alles om even helemaal tot uzelf te komen.
 

Spawell – Peize
Het Spawell complex in Peize heeft alles in huis om u tot rust te laten komen. Er zijn meerdere baden, stoombaden, verschillende sauna’s en een hammam gedeelte. De temperatuur in de sauna’s staat ingesteld op een milde 70 graden Celsius, dus ook al stormt of sneeuwt het buiten, hier kunt u even heerlijk opwarmen. Ook heeft u de keuze uit meerdere behandelingen of massages.
 

Waterlelie – Zevenhuizen
De Waterlelie in Zevenhuizen is een sauna complex waar u de keuze heeft uit meerdere sauna’s, baden, behandelingen, hammam en rasul. Op de koudere dagen kunt u hier even heerlijk bijkomen en opwarmen. Dit complex beschikt ook over een oriëntaals ingericht gedeelte waar u helemaal in oosterse sferen kunt genieten van de behandelingen. Keuze genoeg om even lekker tot uzelf te komen!
 

The World is a book, and those who do not travel read only a page